Registreren als mantelzorger en aanvragen van de Pluim voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger en wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, regelingen, uitjes en ontwikkelingen? Dan kunt u zich registreren als mantelzorger bij Karaat Mantelzorg.

Volwassen Mantelzorgers

Registreer u nu als mantelzorger!

Het heeft voordelen om u als mantelzorger te laten registreren:

• Registratie is gratis. U kunt zich weer uitschrijven als u geen berichten meer wilt ontvangen.
  • U ontvangt 3 keer per jaar de Mantelzorg Nieuwsbrief.
  • U ontvangt per email regelmatig nieuwsflitsen over activiteiten, workshops, cursussen en uitjes/ontspannende bijeenkomsten.
  • Wij kunnen u snel en direct informeren over actuele (mantelzorg) zaken.
  • U kunt na registratie een Mantelzorgverklaring bij ons opvragen. Deze hebben mantelzorgers soms nodig als bewijsstuk.

Registratie is compleet als u het formulier volledig heeft ingevuld en verzonden.

Mantelzorgers tot en met 24 jaar

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een zieke ouder, broer, zus, of met een zieke opa en oma, die in de directe omgeving van het gezin woont en die intensieve zorg nodig heeft. Er kan sprake zijn van een chronische, lichamelijke ziekte of handicap, een psychische ziekte of verslavingsproblematiek. Deze kinderen en jongeren hebben extra zorgtaken, maken zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven.

De definitie is breed, omdat niet wordt gesteld dat een jongere zorgverantwoordelijkheid hoeft te hebben.

Is dit op jou van toepassing dan kan je hieronder de Pluim voor mantelzorgers aanvragen.

2. Pluim voor mantelzorgers

Wilt u de Pluim in de vorm van Ridderkerkpas met een tegoed van € 75,00 voor mantelzorgers aanvragen, dan moet u voldoen aan alle hier onderstaande criteria.
Als u alles heeft aangevinkt, ziet u automatisch de link naar het aanvraagformulier dat u kunt invullen.

Let op! u kunt de Pluim voor 2022 niet meer aanvragen, de aanmeldperiode is gesloten per 15 september 2022. U kunt vanaf 1 april 2023 de Pluim voor 2023 weer aanvragen. Indien u al een Pluim ontvangt en uw situatie is niet veranderd, dan hoeft u niets te doen.

Afspraak maken

Als u zich inschrijft als mantelzorger, kunt u aangeven of u een afspraak wilt maken voor een intakegesprek met een mantelzorgconsulent. Wij nemen dan contact met u op.

Belangrijk bericht over de nieuwe mantelzorgpluim!

In november ontvangen alle geregistreerde mantelzorgers bij Karaat Mantelzorg een nieuwe Pluimpas in de vorm van een Ridderkerkpas met tegoed van € 75,00. Dit als waardering voor uw inzet als mantelzorger! U kunt het tegoed van deze pas uitgeven bij diverse winkels in Ridderkerk. De Ridderkerkpas is bij ontvangst al actief. U kunt dit tegoed besteden tot en met 31 oktober 2022. Daarna krijgt u het nieuwe tegoed weer gestort op deze pas.

BELANGRIJK

• Bewaar de pas, ook als het saldo op is. Volgend jaar ontvangt u het nieuwe tegoed op deze pas.
  • Geef het tegoed uit voor 1 november 2022.
  • Bewaar de bijgevoegde brief goed! Het is belangrijk dat u de brief bewaart. Op de pas en in deze brief staat uw pasnummer vermeld.
  • Uw pas kwijt? Neem direct contact op met pashouders@Ridderkerkpas.nl.
Veranderingen in uw mantelzorgsituatie of gegevens

Het is verplicht om veranderingen in uw mantelzorgsituatie of persoonlijke gegevens, waardoor u niet meer aan de criteria voldoet (b.v. verhuizing of overlijden van zorgvrager) door te geven aan Karaat Mantelzorg via info@karaatmantelzorg.nl of 0180 – 763 717.