Pluim voor mantelzorgers

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de samenleving. Met hulp van mantelzorgers kan iedereen zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij. Daarom geeft de gemeente Ridderkerk alle mantelzorgers ieder jaar een Pluim in de vorm van een Ridderkerkpas met een tegoed van € 75,00. Dit tegoed kunt u vrij besteden bij de diverse Ridderkerkse winkels. De Pluim wordt elk jaar in november uitgekeerd. Als u een mantelzorgpluim krijgt, wordt het bedrag op de Ridderkerkpas gestort. Dat betekent dat u een Ridderkerkpas ontvangt, waarmee u het budget van € 75,00 kunt uitgeven bij de aangesloten aanbieders.

Om in aanmerking te komen voor de Mantelzorgpluim zijn wel een aantal criteria van toepassing, te weten:

• De zorgontvanger is woonachtig in de gemeente.
  • De zorgontvanger is beperkt, ziek of verslaafd.
  • De verleende mantelzorg is onbetaald.
  • De mantelzorger verleent meer dan acht uur per week zorg aan de zorgontvanger
  • De mantelzorger verleent minimaal 3 maanden zorg aan de zorgontvanger.
  • Er is een sociale relatie tussen mantelzorger en zorgontvanger
  • De zorgontvanger zou zonder mantelzorg meer professionele zorg nodig hebben.

Meer informatie over de pluim en het aanvragen daarvan vindt u op www.ridderkerkpas.nl. U kunt zich ook hier registreren en de Pluim aanvragen.

Belangrijk bericht over de nieuwe Mantelzorgpluimpas!

In november ontvangen alle geregistreerde mantelzorgers bij Karaat Mantelzorg een nieuwe Pluimpas in de vorm van een Ridderkerkpas met tegoed van € 75,00. Dit als waardering voor uw inzet als mantelzorger! U kunt het tegoed van deze pas uitgeven bij diverse winkels in Ridderkerk. De Ridderkerkpas is bij ontvangst al actief. U kunt dit tegoed besteden tot en met 31 oktober 2022. Daarna krijgt u het nieuwe tegoed weer gestort op deze pas!

BELANGRIJK

• Bewaar de pas, ook als het saldo op. Volgend jaar ontvangt u het nieuwe tegoed op deze pas.
  • Geef het tegoed uit voor 1 november 2022.
  • Bewaar de bijgevoegde brief goed! Het is belangrijk dat u de brief bewaart. Op de pas en in deze brief staat namelijk uw pasnummer vermeld.
  • Uw pas kwijt? Neem direct contact op met pashouders@Ridderkerkpas.nl.
Veranderingen in uw mantelzorgsituatie of gegevens

Het is verplicht om veranderingen in uw mantelzorgsituatie of persoonlijke gegevens, waardoor u niet meer aan de criteria voldoet (b.v. verhuizing of overlijden van zorgvrager) door te geven aan Karaat Mantelzorg via info@karaatmantelzorg.nl of 0180-763717.

Let op: de Mantelzorgpluim voor 2021 kan niet meer worden aangevraagd.

Registreren

Op het aanvraagformulier kunt u aangeven of u zich wenst te registreren bij Karaat Mantelzorg. Registratie als mantelzorger kan u vele voordelen opleveren. U wordt op de hoogte gehouden van allerlei ontwikkelingen die voor u als mantelzorger belangrijk kunnen zijn, u kunt in contact komen met andere mantelzorgers. U kunt zich ook hier registreren.