Mantelzorg en werk, hoe combineer je dat?

Steeds meer mensen combineren mantelzorgtaken met een betaalde baan (werkende mantelzorger). En dat is niet altijd even makkelijk. Uit onderzoek van Werk & Mantelzorg blijkt dat 45% van de werkende mantelzorgers een hoge drempel ervaart om de taakcombinatie bespreekbaar te maken. Karaat Mantelzorg daagt deze mantelzorgers uit hun verhaal te vertellen. Oplossingen zitten soms in een klein hoekje. Wilt u meer weten over de combinatie van werk en mantelzorg? Bekijk de website van Werk & Mantelzorg eens.

Eén op de zes werknemers is ook mantelzorger! In de zorg zelfs één op de vier!

Tips en valkuilen

Werk & Mantelzorg heeft 5 tips en 5 valkuilen voor u klaargezet, waarin ingezoomd wordt op onder andere het werk en privé gescheiden houden en het bespreekbaar maken van de druk op collega’s. Bent u op zoek naar maatwerkoplossingen, praktische ondersteuning en/of afspraken? Lees dan dit document.

Vindt u het soms lastig om voor een ander te zorgen? En wilt u graag tips en trucs voor het doen van mantelzorg en het combineren hiervan met werk? U kunt ook de zelfhulpcursus doen. Deze is gratis te downloaden, is wetenschappelijk onderzocht in het AMC, kan stress rond mantelzorg verminderen en bevat oefeningen, ondersteunende teksten en tips en trucs.

Contact

Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op via 0180 – 763 717, info@karaatmantelzorg.nl of het contactformulier.

M-Power uzelf!

M-power staat voor Mantelzorg-power en voor ’empoweren’: uzelf sterker maken. Dit platform ondersteunt werkende mantelzorgers daarbij met informatie en inspiratie, herkenning en erkenning. Ook geven zij tips, tests en oefeningen mee om zelf aan de slag te gaan. Mantelzorg is zorgen voor een ander, maar zorg ook goed voor uzelf!