Maandag 8 juni – Online Alzheimer Café Ridderkerk

Video met interview van Lenie de Jong met Jolanda Guiljam, psychologe bij Salem. Onderwerp is “Hoe om te gaan met moeilijk gedrag van iemand met dementie”.
De werkgroep van het Alzheimer Café Ridderkerk heeft het initiatief genomen om een online Alzheimer Café te organiseren in de vorm van een video-opname. Andere organisaties zoals Salem, Riederborgh, Internos en Aafje gaan de video ook publiceren. In deze tijd kunnen mantelzorgers wel een steuntje in de rug gebruiken!
Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt iedere tweede maandagavond van de maand georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje.
Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.

De maatregelen rondom de coronacrisis raken mensen met dementie en hun familieleden hard. Eenzaamheid ligt op de loer. In de video is er aandacht voor het verdriet van mantelzorgers in deze tijd. Uit de Dementiemonitor Mantelzorg 2018 blijkt dat sociaal isolement op de loer ligt bij mantelzorgers van mensen met dementie. Zij voelen zich 2 keer zo eenzaam als de gemiddelde Nederlander. Sinds de diagnose van hun naaste heeft 38 procent minder sociale contacten. En maar 29 procent van de mantelzorgers geeft aan wel eens ongevraagd hulp te krijgen uit hun omgeving.

In verband met de maatregelen rond het coronavirus van het kabinet zijn de afgelopen periode alle geplande avonden van Alzheimer Café Ridderkerk geannuleerd. Zodra het Alzheimer Café weer “live” kan plaatsvinden, laten wij dit via de bekende manieren weten.

Het Alzheimer Café biedt mensen met dementie en mantelzorgers advies, lotgenotencontact en gezelligheid. Wij beseffen de impact van het hier de deuren sluiten voor fysieke ontmoetingen, maar het is helaas niet anders. Net als vorige maand bieden we u van 13 juli een video aan van een gesprek dat anders zou plaatsvinden in het Alzheimer Café Ridderkerk. Deze is vanaf maandag 13 juli te zien op de website van Karaat Mantelzorg. Andere organisaties zoals Salem, Riederborgh, Internos en Aafje publiceren de video. 

“Wij laten elkaar niet los, ook als we niet dichtbij kunnen komen”.

Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl.

 

Gerelateerde berichten

Ervaringsverhaal van Esma

Ervaringsverhaal van Esma

Ervaringsverhaal van Esma Dit is een ervaringsverhaal van een jonge mantelzorger. Esma is 24 jaar en doet een master Community Development. Daarnaast is zij maatschappelijk werker. Zij zorgt voor haar oma (79) die dement is en haar broer (20) en zus (28) die beide een...

Deel je zorg!

Deel je zorg!

Zorg jij voor een ziek familielid? Deel je zorg! Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Op school, met vrienden of familie of een van de consulenten...

Ervaringsverhaal van Viroen

Ervaringsverhaal van Viroen

Ervaringsverhaal van Viroen Dit is een ervaringsverhaal van een jonge mantelzorger. Viroen is 25 jaar en heeft zijn bachelor Bedrijfskunde op zak. Hij zorgt voor zijn moeder Sardha (56) die meerdere beroertes heeft gehad en een nierziekte heeft. Viroen (25 jaar): “Als...