Maandag 13 juli – Online Alzheimer Café Ridderkerk

De maatregelen rondom de coronacrisis raken mensen met dementie en hun familieleden hard. Eenzaamheid ligt op de loer. In de video is er aandacht voor het verdriet van mantelzorgers in deze tijd. Uit de Dementiemonitor Mantelzorg 2018 blijkt dat sociaal isolement op de loer ligt bij mantelzorgers van mensen met dementie. Zij voelen zich 2 keer zo eenzaam als de gemiddelde Nederlander. Sinds de diagnose van hun naaste heeft 38 procent minder sociale contacten. En maar 29 procent van de mantelzorgers geeft aan wel eens ongevraagd hulp te krijgen uit hun omgeving.

In verband met de maatregelen rond het coronavirus van het kabinet zijn de afgelopen periode alle geplande avonden van Alzheimer Café Ridderkerk geannuleerd. Zodra het Alzheimer Café weer “live” kan plaatsvinden, laten wij dit via de bekende manieren weten.

Het Alzheimer Café biedt mensen met dementie en mantelzorgers advies, lotgenotencontact en gezelligheid. Wij beseffen de impact van het hier de deuren sluiten voor fysieke ontmoetingen, maar het is helaas niet anders. Net als vorige maand bieden we u van 13 juli een video aan van een gesprek dat anders zou plaatsvinden in het Alzheimer Café Ridderkerk. Deze is vanaf maandag 13 juli te zien op de website van Karaat Mantelzorg. Andere organisaties zoals Salem, Riederborgh, Internos en Aafje publiceren de video. 

“Wij laten elkaar niet los, ook als we niet dichtbij kunnen komen”.

Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl.

 

Maandag 8 juni – Online Alzheimer Café Ridderkerk

Video met interview van Lenie de Jong met Jolanda Guiljam, psychologe bij Salem. Onderwerp is “Hoe om te gaan met moeilijk gedrag van iemand met dementie”.
De werkgroep van het Alzheimer Café Ridderkerk heeft het initiatief genomen om een online Alzheimer Café te organiseren in de vorm van een video-opname. Andere organisaties zoals Salem, Riederborgh, Internos en Aafje gaan de video ook publiceren. In deze tijd kunnen mantelzorgers wel een steuntje in de rug gebruiken!
Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt iedere tweede maandagavond van de maand georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje.
Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.
   
 

Gerelateerde berichten

Niemand vertelt je hoe het moet

Niemand vertelt je hoe het moet

Niemand vertelt je hoe het moet In het najaar starten Facet Ridderkerk en Karaat Mantelzorg met een cursus ‘Niemand vertelt je hoe het moet’ voor mensen die een dierbare verloren zijn. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Heeft u iemand verloren door overlijden...

Creatieve workshop: creatief met droogbloemen

Creatieve workshop: creatief met droogbloemen

Creatieve workshop: Creatief met droogbloemen Om een goede balans te houden is een adempauze soms nodig: even een momentje voor jezelf en creatief bezig zijn. Samen een hobby beoefenen zorgt voor gezelligheid, contact en begrip voor elkaar. In de serie creatieve...

Bowlen en midgetgolfen voor jonge mantelzorgers

Bowlen en midgetgolfen voor jonge mantelzorgers

Uitnodiging Midgetgolfen & Bowlen voor jonge mantelzorgers in Ridderkerk! 9 september van 15.00 uur tot 18.00 uur Wij nodigen jullie als jonge mantelzorgers uit voor een leuke zomermiddag met elkaar. We gaan namelijk gezellig midgetgolfen én bowlen bij de...