Online Alzheimer Café Ridderkerk over dementie en levenseinde

Maandag 12 oktober vindt er een online Alzheimer Café Ridderkerk plaats. Deze keer met een interview van Lenie de Jong met dr. Alfred Teeuw, specialist ouderengeneeskunde, over het thema ‘Dementie en Levenseinde’. De medische beslissingen, de rechtspositie van de patiënt, inspraak van de familie en euthanasie komen aan bod.

Geen live bijeenkomst

De werkgroep van het Alzheimer Café heeft besloten om het  ‘live’ Alzheimer Café in Wijkcentrum West niet door te laten gaan vanwege het oplopende aantal COVID-19 besmettingen en de daarbij behorende strengere maatregelen. Op deze veilige manier is de informatie voor iedereen beschikbaar en niet alleen voor de kleine groep mensen die bij de avond aanwezig zouden kunnen zijn.

Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg of Angelique Bloemberg via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl.

In verband met de maatregelen rond het coronavirus van het kabinet zijn veel geplande avonden van Alzheimer Café Ridderkerk geannuleerd. Zodra het Alzheimer Café weer “live” kan plaatsvinden, laten wij dit via de bekende manieren weten.

Online Alzheimer Café over ‘Dementie, mantelzorg en eenzaamheid’

 

Online Alzheimer Café over ‘Hoe om te gaan met moeilijk gedrag van iemand met dementie?’

Maandag 8 juni is er een online Alzheimer Café aangeboden; video met interview van Lenie de Jong met Jolanda Guiljam, psychologe bij Salem. Onderwerp is “Hoe om te gaan met moeilijk gedrag van iemand met dementie”.
   
 

Gerelateerde berichten

Week van de Mantelzorg

Week van de Mantelzorg

Week van de Mantelzorg Van 9 tot en met 15 november is de Week van de Mantelzorg. Dit jaar geen activiteiten waarbij we elkaar kunnen ontmoeten, maar een winactie met vele leuke pakketten, attenties en workshops die we bij u thuis komen bezorgen. Een week waarin we...

Attentie voor jonge mantelzorgers

Attentie voor jonge mantelzorgers

Attentie voor jonge mantelzorgers In de landelijke Week van de Jonge Mantelzorgers van 5 tot en met 11 oktober wordt er ook in Ridderkerk extra aandacht besteed aan de positie van jonge mantelzorgers. Mantelzorgconsulenten Mineke en Angelique bezorgen bij alle...

Update versoepeling maatregelen

Update versoepeling maatregelen

Preventieve maatregelen omtrent coronavirus Laatste update: dinsdag 29 september 2020 om 19.00 uur Na een periode waarin wij (op afstand) regelmatig op kantoor werkten, werken wij vanaf woensdag 30 september voornamelijk vanuit huis. We volgen de maatregelen en het...