Online Alzheimer Café Ridderkerk

De werkgroep van het Alzheimer Café heeft besloten om het  ‘live’ Alzheimer Café in Wijkcentrum West niet door te laten gaan vanwege het oplopende aantal COVID-19 besmettingen en de daarbij behorende strengere maatregelen. Daarom biedt de werkgroep het Alzheimer Café online aan. De afleveringen vindt u op deze pagina. Op deze veilige manier is de informatie voor iedereen beschikbaar en niet alleen voor de kleine groep mensen die bij de avond aanwezig zouden kunnen zijn.

Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.

Alzheimer Café: Dementie en mantelzorg

Ook in de maand december is er een online Alzheimer Café Ridderkerk. Dit keer een video over Mantelzorg en Dementie met een interview van Lenie de Jong met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent van Karaat Mantelzorg. In deze video gaat Mineke in op het thema van mantelzorgondersteuning bij dementie.

In verband met de maatregelen rond het coronavirus van het kabinet zijn veel geplande avonden van Alzheimer Café Ridderkerk geannuleerd. Zodra het Alzheimer Café weer “live” kan plaatsvinden, laten wij dit via de bekende manieren weten.

Meer video’s

Op de pagina Mantelzorg en Dementie vindt u meer video’s van het Alzheimer Café Ridderkerk over de onderwerpen ‘Dementie en levenseinde’, ‘Dementie, mantelzorg en eenzaamheid’ en ‘Hoe om te gaan met moeilijk gedrag van iemand met dementie’.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg of Angelique Bloemberg via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl.

Gerelateerde berichten

Activiteiten voor thuis

Activiteiten voor thuis

Activiteiten voor thuis Vermaak in coronatijd We hebben allemaal te maken met het coronavirus. We worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en zo weinig mogelijk mensen te zien. Activiteiten en evenementen zijn veelal geannuleerd.  Maar hoe komen we deze...

Week van de Mantelzorg

Week van de Mantelzorg

Week van de Mantelzorg Van 9 tot en met 15 november is de Week van de Mantelzorg. Dit jaar geen activiteiten waarbij we elkaar kunnen ontmoeten, maar een winactie met vele leuke pakketten, attenties en workshops die we bij u thuis komen bezorgen. Een week waarin we...

Attentie voor jonge mantelzorgers

Attentie voor jonge mantelzorgers

Attentie voor jonge mantelzorgers In de landelijke Week van de Jonge Mantelzorgers van 5 tot en met 11 oktober wordt er ook in Ridderkerk extra aandacht besteed aan de positie van jonge mantelzorgers. Mantelzorgconsulenten Mineke en Angelique bezorgen bij alle...