Home Evenementen Gespreksgroep: ParkinsonWijs

Gespreksgroep: ParkinsonWijs

ParkinsonWijs

Gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met de ziekte Parkinson

Zorgt u voor een dierbare met de ziekte Parkinson? U staat er niet alleen voor! Tijdens de gespreksgroep staat u als mantelzorger centraal en kunt u ervaringen en tips uitwisselen met andere mantelzorgers. De bijeenkomsten worden begeleid door de mantelzorgconsulent. U bepaalt zelf wanneer u komt. Deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen. Deelname is gratis!

Parkinson heb je niet alleen

De ziekte drukt een stempel op degene die de diagnose krijgt, maar ook zeker op zijn of haar omgeving. Eerst gaat het vaak nog om praktische zaken. zoals het regelen van het halfjaarlijkse bezoek aan de neuroloog of het vinden van geschikte fysiotherapie. Na een aantal jaren komen er echte zorgtaken bij, die vaak steeds zwaarder worden. Het delen van ervaringen kan helpen. Naast de tips die u van elkaar krijgt, is het fijn om te horen dat u niet de enige bent.

“Wat heerlijk als een half woord genoeg is.”

De nadruk in de bijeenkomsten ligt op u als mantelzorger. Denk hierbij aan vragen als ‘Hoe ga ik om met de veranderede relatie en de psychische gevolgen van Parkinson?’, ‘Durf ik hulp te vragen en aan te nemen’ en ‘Hoe blijf ik in balans en hoe voorkom ik dat ik uitgeput raak?’. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van de bijeenkomsten. U wisselt ervaringen uit, kunt uw gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. In overleg met de groep kunnen wij deskundigen uitnodigen. De bijeenkomsten vinden plaats in een informele en ontspannen sfeer waarbij koffie, thee en lekkers kan worden genuttigd.

Aanmelden of meer informatie

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Mineke Boon van Karaat Mantelzorg via info@karaatmantelzorg.nl of 0180 – 763 717.

Wanneer?

Dinsdag van 10.00 – 11.30 uur
Karaat Mantelzorg, Schoutstraat 5

  • 2 juni
  • 8 september
  • 20 oktober
  • 24 november

Datum

08 september 2020

Kosten

Gratis

Locatie

Karaat Mantelzorg
Schoutstraat 5, Ridderkerk
X
QR Code

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *