Jezelf beter leren kennen en begrijpen

Karaat Mantelzorg organiseert de cursus ‘Jezelf beter leren kennen, ook in je relaties met anderen’ speciaal voor mantelzorgers. De cursus bestaat uit vier avonden van 19.15 tot 21.15 uur op 12 en 26 maart, 9 en 23 april aan de Schoutstraat 5.

Over de cursus

De cursus gaat in op vragen als: Hoe ben ik geworden wie ik ben? Waarom doe ik zoals ik doe? Hoe heeft mijn eigen levensgeschiedenis en die van mijn familie mij gevormd? Hoe kan ik meer/beter/anders in verbinding komen met mezelf en met anderen?

Wanneer je mantelzorger wordt, kunnen rollen veranderen. Oude patronen kunnen boven komen en oude pijn kan worden geraakt. Het kan een uitdaging worden om goed voor jezelf te blijven zorgen, om goed in contact te blijven met jezelf en met de ander en om te begrijpen wat er tussen jou en de ander gebeurt. Uitgangspunt van deze cursus is de theorie van Franz Ruppert, psychotherapeut. Naast de theorie zal er ook veel tijd en aandacht zijn voor eigen vragen en praktijkvoorbeelden. Hierin kan je het als deelnemer zo persoonlijk maken als je zelf wilt.

Meer informatie en kosten

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 32,00 per persoon. U krijgt hiervoor vier avonden training, koffie/thee en werkmateriaal. De cursus wordt gegeven door Monique van Zwienen, coach & counselor. Meer informatie over Monique vindt u op haar website: www.moniquevanzwienen.nl.

Aanmelden

De cursus zit vol. Helaas is aanmelden niet meer mogelijk. Voor meer informatie kan iedereen opnemen met Mineke Boon, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl.

Gerelateerde berichten

Bent u ook ouder van een bijzonder kind?

Bent u ook ouder van een bijzonder kind?

Bent u ook ouder van een bijzonder kind? We mogen elkaar weer ontmoeten! We organiseren een thema-avond 'Hoe gebruik je de kracht van een hond bij uw bijzondere kind' op 29 september van 19.00 tot 20.30 uur in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. Voor deze...

Update versoepeling maatregelen

Update versoepeling maatregelen

Update versoepeling maatregelen Laatste update: donderdag 20 augustus om 16:00 uur Na de versoepelingen van de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus die zijn afgekondigd door de Rijksoverheid, opent ook Karaat Mantelzorg voorzichtig haar...

Niemand vertelt je hoe het moet

Niemand vertelt je hoe het moet

Niemand vertelt je hoe het moet In het najaar starten Facet Ridderkerk en Karaat Mantelzorg met een cursus ‘Niemand vertelt je hoe het moet’ voor mensen die een dierbare verloren zijn. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Heeft u iemand verloren door overlijden...