Activiteiten, workshops en cursussen

Samen ontdekken kan op veel manieren. De belangrijkste kracht van een groep is dat je veel bij elkaar kan herkennen en voelt dat je niet de enige bent.

Het hele jaar door organiseert Karaat Mantelzorg diverse bijeenkomsten, workshops en cursussen. Een breed scala aan interessante onderwerpen voor mantelzorgers komt daarbij aan bod. Dat kan gaan om praktische zaken en informatie over ziektebeelden, maar ook om ontspanning en het vinden van de balans tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf. We hebben bijvoorbeeld de cursus ‘mindfulness voor mantelzorgers’ en de gespreksgroep voor mantelzorg en dementie , maar ook leuke ontspannende daagjes uit en leuke creatieve workshops.

Kijkt u eens op Nieuws en Agenda voor activiteiten die al geweest zijn en activiteiten die nog gaan komen.

Ervaringen van een deelneemster

Werk, het huishouden, het gezin en daarnaast voor een ander zorgen. Voor mantelzorger Gerda van der Schilt is het leven niet meer zoals vroeger. Gerda deed mee aan een cursus Mindfulness en leerde meer rust te vinden in haar drukke dagelijkse leven. “Dat voelde voor mij als een warm bad.”

Verwenmomentje

“Elke week keek ik uit naar dit verwenmomentje; dat je even wordt gezien als mantelzorger. Ik was gewend om nog even snel dit of dat te doen. Na deze cursus heb ik dat als eerste vaarwel gezegd.”

Met aandacht genieten

Gerda raadt de training Mindfulness zeker aan bij andere mantelzorgers. “Het is al moeilijk genoeg om jezelf staande te houden. De cursus laat je bewuster in het leven staan waardoor je met meer aandacht kan genieten. Ook van kleine dingen die waardevol zijn.”

Een van Gerda’s medecursisten vond de cursus een eyeopener. “Als mantelzorger heb je af en toe het idee dat je er helemaal alleen voor staat. Het is fijn om ervaringen met elkaar te delen, te lachen en inzichten te krijgen. Je kunt het geleerde op ieder moment toepassen, waar je ook bent. Het hoeft niet veel tijd te kosten. Zo vind je in je drukke leven en gedachten op een niet al te moeilijke manier rust.”

Uit artikel van Renate Katwijk in de BlauwKai van de Combinatie van 19 januari 2016

“Elke week keek ik uit naar dit verwenmomentje; dat je even wordt gezien als mantelzorger. Ik was gewend om nog even snel dit of dat te doen. Na deze cursus heb ik dat als eerste vaarwel gezegd.”

– Gerda over de cursus Mindfulnes

Contact

Bekijk de pagina’s nieuws of agenda voor ons complete aanbod. Mist u nog activiteiten die u kunnen ondersteunen als mantelzorger? Laat het ons weten via info@karaatmantelzorg.nl of 0180 – 763 717.